به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که شامگاه روز پنجشنبه برگزار شد، دبیر این جشنواره گفت: امسال دهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و هفتمین دوره جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی برگزار شد تا ادای دین کوچکی به ساحت حضرت ثامن الحجج باشد.
منصور شرفی با بیان اینکه برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) قطره ای از دریای مهربانی عندلیبان رضوی است، تصریح کرد: توجه به مداحان، چاووشی خوانان و شعرا در راستای ترویج فرهنگ رضوی ضروری است به همین جهت برگزاری جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی رضوی در راستای تجلیل از فرهنگبانان رضوی تدارک دیده شده است.
وی اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه را از دیگر اهداف جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی برشمرد و افزود: تلاش برای افزایش آثار تولیدی و کمک به انتشار بیشتر آنها بهترین بهانه برای نمایش عشق و ارادت مردم ایران به ائمه معصومین است.
669 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود
شرفی با بیان اینکه 669 اثر به دبیرخانه هفتمین جشنواره مداحه سرایی و چاوشی خوانی ارسال شده بود، متذکر شد: 86 اثر مداحی، 47 اثر چاوشی خوانی، 35 مقاله پژوهشی، 132 شعر و 369 اثر از سراسر کشور به هفتمین جشنواره مدیحه سرایی و چاوشی خوانی رضوی توسط 700 نفر ارسال شده بود.
مدیر کل ارشاد اسلامی استان با اشاره به تعداد تجلیل شدگان در هر بخش اضافه کرد: در بخشهای مداحی و چاوشی خوانی 16 نفر، در بخش مقالات پنج نفر و در بخش شعر هشت نفر به عنوان نفرات برتر انتخاب شده و تجلیل می شوند.
وی با اشاره به بخش پیامک ادبی این جشنواره ادامه داد: این بخش به صورت استانی برگزار شد، اما از استانهای دیگر نیز پیامک ادبی ارسال شده بود که در این بخش هشت نفر به صورت استانی تجلیل و یک نفر از بین این هشت نفر برای تجلیل در پیامک ادبی کشور معرفی می شود.
دبیر هفتمین جشنواره مدیحه سرایی و چاوشی خوانی رضوی با اشاره به رونمایی سه کتاب با موضوع رضوی گفت: حضرت باران، شوق وصال و پرنیان عشق سه عنوان کتابهایی هستند که در این جشنواره با رونمایی در دسترس مخاطبان و علاقمندان به فرهنگ رضوی قرار گرفت.
وی از انتشار دو آلبوم صوتی با صدای مداحان برتر کشور و منتخب جشنواره رضوی در اردبیل خبر داد و تصریح کرد: "بر آستان شوق" و "لطیف تر از باران" عنوان آلبومهای صوتی منتشر شده است.
در پایان این مراسم ابتدا از مداحان هشت سال دفاع مقدس به جهت خلق حماسه و تلاش صادقانه برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره ایثارگریها و فداکاریهای شهدا و ایثارگران تجلیل شد.
حسن فتحی، حسن مکارمی، کریم محمدی و بهروز سرباز چهار مداح جانباز و ایثارگر و همچنین سید محمد عاملی به جهت حضور پرشور در مراسمات گرامیداشت شهدا و مداحی در این مراسمات، نفراتی بودند که با کسب دیپلم افتخار و هدیه ویژه جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند.
در قسمت مداحان پیشکسوت و تاثیرگذار ابتدا از سلیم موذن زاده اردبیلی به جهت فعالیت بیش از پنج دهه مداحی در کشور با اهدای دیپلم افتخار، تندیس و هدیه ویژه جشنواره به صورت ویژه تجلیل شد.
محمد باقر تمدن، عبدالحسین نجارباشی، اکبر ساجدی، شهروز اردبیلی و سید محمد عاملی از دیگر مداحان تاثیر گذار و پیشکسوت بودند که در این مراسم تقدیر شدند.
در قسمت مقالات پژوهشی سمیرا اصلانی، علی دژبانی، موسی تقوی نمین و مسلم نوروززاده از اردبیل به صورت مشترک پنجم، مسلم آرمون از اردبیل چهارم، مریم ابراهیمی از کرمان نفر سوم و هیئت داوران نفراتی برای رده دوم و اول معرفی نکرد.
پیامک ادبی رضوی ویژه استان اردبیل نیز از دیگر بخشهای جنبی جشنواره بود که عزیزه پناهی و وقار عبداله نژاد از پارس آباد، ندا حیدرزاده و فریبا احمدی از اردبیل، نازیلا هاشمی از گرمی، پریسا فتاحی و اسرا جباری از مشکین شهر و امیر حسین باقرزاده از بیله سوار به عنوان هشت نفر برگزیده این بخش انتخاب و تجلیل شدند.
همچنین در بخش شعر رضوی از 132 قطعه اثر رسیده به دبیر خانه نخستین جشنواره شعر استانی، 50 قطعه شعر با نظر کمیته داوران انتخاب و به مرحله نهایی رسیده بودند که از این تعداد هشت نفر از شعرای رضوی استان به عنوان برگزیدگان جشنواره انتخاب شدند.
مریم علیزاده از اردبیل به عنوان نفر ششم، پرناز قربانی از خلخال به عنوان نفر پنجم، ملاحت نادری از خلخال و سمیرا پیرزاد از اردبیل مشترکا چهارم، پیام جهانگیری و محمدرضا بهرامپور به صورت مشترک سوم، احسان محمدی از اردبیل دوم و علی سعادتخانی از نیر به عنوان هشت منتخب بخش شعر رضوی معرفی و تجلیل شدند.
مدیحه سرایی و چاووشی خوانی نفرات اول نداشت
گروه چاووشی خوانی برادران اسمعیلی از مشگین شهر و گروه چاووشی خوانی صدف از میناب مشترکا رتبه چهارم بخش چاووشی خوانی و گروه ثامن الحجج از تفریش مقام سوم را کسب کرده و لوح تقدیر و هدیه ویژه جشنواره را دریافت کردند.
کریم جماعتی از اردبیل به عنوان نفر دوم بخش چاووشی خوانی انتخاب شد که با کشب دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هدیه نقدی 16 میلیون ریالی مورد تجلیل قرار گرفت و هیئت داوران هیچ فرد یا گروهی را حائز رتبه اول ندانست.
در بخش مدیحه سرایی محمد اسمعیلی از مشگین شهر دوم شد، محبوب شاهعلی پور از اردبیل سوم، مصطفی راغب از یزد چهارم، جلال اسمعیلی از مشگین شهر پنجم، یاسر اسمعیلی از اراک و مسعود غفرانی از اردبیل مشترکا ششم، جواد سلیمانی تربتی از مشهر هفتم و محمد خسرو پرویزی از آستانه اشرفیه به عنوان نفر هشتم انتخاب و جوایز خود را دریافت کردند.
هیئت داوران در بخش مدیحه سرایی نیز هیچ فردی را حائز رتبه اول ندانسته بود.
نظر شما